BME-VBK Mentor Kör

Budapesti Mûszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar - Mentor Kör

mentorlogó

BME-VBK Mentor Kör

--------------------------
A Mentor Kör támogatója:

--------------------------

Az oldal látogatóinak száma
2010. július 28. óta:


Online Count
--------------------------
Matematika és fizika interaktív gyakorlófelület

BME-VBK Mentor Kör

.:: Étkezési lehetőségek és éttermek ::.

Ha…

…nem tudsz elszakadni a középsulis menzától:

Stoczek és Goldmann: nagy a választék és finomak is az ételek, a gólyatérképen, amit kapsz, be van jelölve a két menza.

…hiányzik Anyu főztje:

Íz-lelő étkezde: Főzelékek, magyaros ételek, minden ami szem-szájnak ingere.
Nyitva tartás: 11.00-17.00 Hétköznapokon

Főzelékfaló: Van egy az Allee-ban, illetve a Bartók Béla úton is.
Nyitva tartás: H-P: 10.00-21.30 Sz: 12.00-20.00

Nyakleves: A Budafoki út és a Bertalan Lajos utca kereszteződésében található, minden nap 3 féle levessel, és finomabbnál finomabb szendvicsekkel várják az éhes diákokat.
Nyitva tartás: H-P: 11.00-19.00

A Fővám téren és a Kálvinon van a  LEVES. és a PASTA., népszerű helyek, ennek megfelelően a csúcsidőszakban kicsit zsúfoltak lehetnek.

...már rég volt disznóvágás, és szeretnéd, hogy malacod legyen:

A Budafoki út és a Karinthy Frigyes út kereszteződésénél található hentesüzletben sült kolbászt, májas- és véreshurkát, oldalast, debrecenit lehet vásárolni, a kevésbé erős gyomrúaknak van még rántott hús csirkéből és disznóból is. Hogy jobban csússzon, árulnak még hozzá ezer és egy féle savanyúságot, kenyeret, ketchup-ot, mustárt és majonézt. Kis étkűek simán kijönnek egy 500-asból, de a bélpoklosok is degeszre ehetik magukat legfeljebb egy ezresből.

…a keleti konyha híve vagy:

Vagy fél tucat kínai étterem található az egyetem 500 méteres körzetén belül, a minőség az egyetemhez való közelséggel fordítottan arányos. A Budafoki úton három kínai is található, de amiket különösen a figyelmedbe ajánlok: a Karinthy Frigyes úton van egy nagy kínai étterem, nagy adagokkal és kedvező árakkal, illetve a Móricz Zsigmond körtéren a KFC mellett találod a Madárfészek nevű éttermet, szerintem az egyik legjobb kínai étterem a városban és ha nagy adagot kérsz, ajándékba kapsz hozzá egy levest. A kolihoz legközelebbi kínai étterem a Kruspér utcában van, nagyon finom kajái vannak kínaihoz hűen olcsón.

…a gyros-ra esküszöl:

Gyros-t ugyan nem, de ennek török megfelelőjét, kebab-ot számtalan helyen ehetsz az egyetem környékén: a kolihoz legközelebb az "Arab" található, az egyik fele éjjel-nappali kisbolt, a másik fele gyros-os, ha nem vagy túl lusta és rám hallgatsz sétálsz még egy kicsit. A Budafoki út és a Karinthy Frigyes út kereszteződésében van Abdul bácsi étterme, ötszáz forint egy gyros pitában. Nem rég nyílt egy gyrosos a Budafoki úton ötven méterre Szent Gellért tértől, közel a Ch-hoz, diákoknak kedvezményt is adnak, nagyon korrekt. A Móricz Zsigmond körtéren még legalább négy éjjel-nappali gyros-os van, személyes kedvencem az Eker Török Étterem, szerintem a minősége kimagaslik, marhából is kérheted a gyros-t, de sajnos valamivel drágább, mint a többi (körülbelül hétszáz forint egy kebab).

…felfalnád Amerikát:

Több nagyon jó hamburgeres is nyílt az egyetemhez közel:

Bölcső Bar & Food: Nem csak hamburgert tudsz itt enni, sőt, csak egy féle hamburger van, de az nagyon finom, viszont kevésbé kíméli az egyetemista pénztárcáját.
Nyitva tartás: H-V: 11.30-23.00

Bajor Söröző: általában várni kell egy jó húsz percet, de még ha kopog is a szemed az éhségtől, azt fogod mondani, hogy megérte várni. Emellett délután 3 és 5 között akciós a házisör, így már nem is olyan kellemetlen az a 20 perc.
Nyitva tartás: H-V: 12.00-0.00

Waxx Gasztrobár: ha már közeleg a hónap vége vagy nem jött tegnap a tippmix, de te mindenképpen hambizni akarsz, ide térj be, 620 forintért akkora hamburgert tesznek eléd, amiről álmodni sem mertél, és nem fogsz csalódni akkor sem, amikor beleharapsz.
Nyitva tartás: H-Sz: 9.00-23.00

Wikinger Gyorsétterem: a Móricz Zsigmond körtéren találod, rengeteg mást is ehetsz itt a hamburgeren kívül, nekem nem a kedvencem, de ízlések és pofonok.
Nyitva tartás: H-Sze: 11.00-0.00 Cs-Sz: 11.00-5.00 V: 11.00-22.00

…egy szelet Olaszországra vágysz:

Azt itt ne keresd, itt nincs hajszálvékony tésztás olasz pizza prosciutto-val, viszont a Budapesten már jól megszokott vastagabb tésztás pizzákat egyre több helyen lehet megtalálni az egyetemtől nem messze. Abdul bácsinál pizzákat is lehet venni napközben (, mert estére el szokott fogyni), és a Móricz Zsigmond körtéren is megnyitott az egyetemisták kedvence: 200 forintos áron vehetsz nagy szelet pizzákat rengeteg féle feltéttel. Rendelhetsz is pizzát, a PizzaBoy-ból vagy a Don Pepe-ből, ha a koliba rendeled, kedvezményt is kapsz rá. Egyébként a Stoczek-ban is finom pizzákat lehet venni diákbarát áron, frissen elkészítve.

…vegetáriánus vagy:

A Szent Gellért téren van egy Hummus bar, korrekt árakkal.

…szeretsz a piacon enni:

A Fehérvári úti vásárcsarnok a te helyed. Itt egy kis leírás róla, elég sok mindent meg lehet itt venni, sok az étterem és elég olcsó is, a leírásból kiderül hogy melyik szinten mit tudsz venni.
Nyitva tartás : H: 6.30-17.00 K-P: 6.30-18.00 Sz: 6.30-14.00

…mégis ezt a kérdést szeretnéd hallani: "Adhatom nagy menüben?":

KFC: A legközelebbi a Móricz Zsigmond körtéren van, a busz megállótól nem messze, illetve az Allee bevásárlóközpontban is van egy. Továbbiakat itt találsz.
Nyitva tartás:
Allee: H-Sz: 9.00-22.00 V: 9.00-21.00
Móricz Zsigmond Körtér: 9.00-24.00 minden nap

Burger KingEzen a térképen láthatod, hogy hol vannak még éttermek városszerte. A legközelebbiek:
Allee bevásárlóközpont (Nyitva tartás: H-Sz: 9.00-22.00 V: 9.00-21.00)
Etele út (Nyitva tartás: H-V: 8.00-24.00)
Fővám Tér (Nyitva tartás: H-Sz: 8.30-23.00 V: 10.00-22.00)

McDonald's: A legközelebbi étterem a Móricz Zsigmond körtéren van a 7-es és 173-as buszmegállóval szemben, innen a busz a Gellért-hegy felé közlekedik. Itt látható az összes étterem.

Subway: A legközelebbi a Móricz Zsigmond körtéren a Gomba mögött illetve az Allee-ban van.

…eddig egyik hely sem nyerte el a tetszésed:

További éttermeket találsz az Allee-ban. Itt mindent megtalálsz, ha rákattintasz az étteremre megtudhatod azt is, hogy hol van, illetve a nyitva tartást és az eredeti honlapot is láthatod.

 

 

…kifogytál a péksüteményből:

Az Allee bevásárló központban található egy pékség a földszinten a Móricz Zsigmond körtér felőli bejáratnál, bár ez viszonylag drága. Interspar az Alleeban: itt elég jó a választék és vannak akciók is. A Honi ABC, ami annál a zebránál van, ahol az Allee-hoz átmész, az OTP van vele szembe, a 6-os villamos végállomásánál, nyitva van reggel 6-tól éjfélig. Mindig van vmi friss, és nagyon-nagyon finom:) Fehérvári úti piacon is van egy pékség. Drágább pékségek a Lipóti Pékség és a Príma Pékség. A Ch épülethez nagyon közel található a Fincsi Pékség, ami a nevéhez hű, mindig friss, finom pékárujuk van, illetve nem rég nyílt a Szent Gellért téren a  Gellért Pékség. Érdemes figyelni a napi akciókat, akár párszáz forintból tartalmas reggelit lehet kapni.

…fagyiznál egyet:

A Dr. Gelato cukrászda a Gárdonyi téri villamos megállótól nem messze található, a Móricz Zsigmond körtér felé sétálva az út bal oldalán találod, illetve az Allee-ban is van egy a pékség mögött a Fehérvári úti vásárcsarnok felőli bejáratnál.

…kezd üresedni a hűtő:

Van egy Interspar az Alleeban – nagy a választék, zöldség-gyümölcs is van, bár nem mindig a legszebb, van húspult – olcsóbb a felvágott, és annyit kérsz, amennyi tényleg elfogy, friss pékáruk – sokféle, hétvégente vannak akciók. 
Nyitvatartás: H-Cs: 7.00-21.00 P: 7.00-22.00 Sz: 7.00-21.00 V: 8.30-19.30

CBA – A Lágymányosi utca és a Budafoki út sarkán található, mint általában a CBA-k, drágább, de ez van a legközelebb a kolihoz, szóval ide csak 1-2 dologért szokás átugrani.
1111 Budapest, Lágymányosi út 17/b.
Nyitva tartás: H-P: 6.30 - 21.00, SZ: 7.00 - 20.00, V: 8.00 - 15.00

Honi ABC – XI. kerület, Karinthy Frigyes út 14., friss és finom pékáru, viszonylag drága, de 6-24-ig nyitva van.

"Arab" – a Kruspér és a Lágymányosi utca közt a Budafoki úton, éjjel-nappali.

SPAR – Kettő is van a közelben, a Bartók Béla út 51. és a Bartók Béla út 14. szám alatt, ez utóbbi 0-24 nyitva van és közelebb is van a kolihoz.

Family Market – a Szent Gellért téren találod a legközelebbit, rengeteg akciós terméke van, ami rövid időn belül lejár, így néha fillérekből be lehet vásárolni a hétre.


Vissza a hasznos tudnivalókhoz!


 
BME-VBK Mentor Kör

Belépés tagok számára

Webmail

Adatbázis

--------------------------   

--------------------------
Az egyetem térképe
--------------------------

A tanév időbeosztása
--------------------------

--------------------------

 BME-VBK Mentor Kör

bme

A BME-VBK Mentor Kör hivatalos honlapja. 2009-2014 © Minden jog fenntartva.

Levél a Mentor Körnek | Levél a szerkesztőnek | Elérhetőség | Öntevékeny kör | Facebook
Elnök: Varga Soma
www.mentorvbk.hu